HRVATSKI--SAVEZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HRVATSKI--SAVEZ

Početna stranicaPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

4:2 ZA HB

Go down
2 posters
Autor/icaPoruka
Admin

Broj postova : 34
Registration date : 14.11.2007

4:2 ZA HB Empty
PostajNaslov: 4:2 ZA HB   4:2 ZA HB Icon_minitimeuto pro 11, 2007 1:25 pm

Razgovori o ustavu u Laktašima: Četiri dva za federalnu BiH

U Laktašima kod Banja Luke danas će se održati sastanak lidera šest vladajućih stranaka na kojem će se, kako je najavljeno razgovarati i o ustavnim promijenama.

BANJA LUKA – U Laktašima kod Banja Luke danas će se održati sastanak lidera šest vladajućih stranaka na kojem će se, kako je najavljeno razgovarati o ispunjavanju uvjeta za potpisivanje sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju s EU, koji je nedavno parafiran, te o ustavnim promijenama. Razgovorima Milorada Dodika ( SNSD), Mladena Ivanića ( PDP) Bože Ljubića ( HDZ 1990.) Dragana Čovića ( HDZ BiH) Harisa Siajdžića (S BiH) i Sulejmana Tihića ( SDA) nazočit će i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak i Nikola Špirić kojeg je njegova stranka (SNSD) ponovno kandidirala za mandatara Vijeća ministara BiH.Predsjednik HDZ BiH na današnji sastanak dolazi s prijedlogom kojeg je jučer usvojio Središnji dbor ove stranke da se BiH uredi kao država četiri federalne jedinice, pri čemu bi svaki od konstitutivnih naroda imao svoju federalnu jedinicu dok bi Sarajevo kao četvrta federalna jedinica imao status distrikta BiH.Lider HDZ 1990. Božo Ljubić na sastanku će također predložiti da BiH bude uređena kao država najmanje tri federalne jedinice, pri čemu bi kriterij za određivanje federalnih jedinica bio dominantno etnički, kao što je zapisano u dokumentu kojeg je nedavno usvojio stranački sabor.I jedan i drugi model uklučuje mogućnost diskontinuiteta teritorija.Dragan Čović predsjednik HDZ BiH jučer je izjavio kako na na današnjem sastanku očekuje podršku većine sudionika za koncept federalnog uređenja BiH.SNSD podržava ideju da Hrvatid obiju svoju federalnu jednicu, ali samo na teritoriji F BiH bez diranja granica Republike Srpske. Trebamo prihvatiti realnost da ne mogu svi Hrvati živjeti u jeednoj feeralnoj jedinici,kao što ne mogu ni svi Srbi živjetiu RS-u, izjavio je dužnosnik Dodikovog SNSD-a Rajko Vasić. Za federalno uređenje BiH, pri čemu bi RS bila jedna od federalnih jedinica zalaže se i lider PDP-a Mladen Ivanić.Lider SDA Sulejman Tihić ranije je u nekoliko navrata izjavljivao kako su za njegovu stranku neprihvatljive tri federalne jedinice „ jer to vodi podjeli zemlje“. SDA se zalaže za BiH kao državu pet ekonomskih regija a sličan koncept, protiveći se federalizaciji BiH predlaže i Silajdžićeva Stranka za BiH.Nije sporan broj tri nego dominirajuće etničko načelo koje zagovaraju potpsnice „Kreševske deklaracije“ pojasnio je savjetnik Harisa Silajdžića Damir Arnaut
[Vrh] Go down
SAMURAI

Broj postova : 11
Registration date : 14.12.2007

4:2 ZA HB Empty
PostajNaslov: Re: 4:2 ZA HB   4:2 ZA HB Icon_minitimesri srp 02, 2008 6:34 pm

U ovoj situaciji bi nam pomoć sa srpske strane dobro došla. Ako nam pomognu, oslobodit ćemo se od muslimanskog terora, mada mislim da ne smijemo ovisiti o nikomu, ali bi nam valjala ta pomoć.

A i tako bismo mogli još proširiti Herceg-Bosnu i uzeti još neke teritorije.
[Vrh] Go down

4:2 ZA HB
[Vrh]
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
HRVATSKI--SAVEZ :: HR Herceg-Bosna :: Dnevne novosti-
Forum(o)Bir: